το 1ο ψηφιακό βιβλίο ποίησης και μουσικής (official site)

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

απο την παρουσιαση του βιβλίου στην Αθηνα (Ιανός 29-06-09)

Η Μουσική Άμιλλα που ολοκληρωθηκε στις 29-06-09 στον Ιανό (Αθήνα) περιλάμβανε την δημιουργία δυνατοτήτων και μέσω μιας προσπάθειας κοινοφελού χαρακτήρα, που αφορούσε την παρουσίαση και παραχώρηση στον Οργανισμό ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' του πρώτου ψηφιακού βιβλίου ποίησης, με τίτλο '' ...για ένα σου χαμόγελο!''. Οι πωλήσεις του συγκεκριμένου ψηφιακού βιβλίου, θα ενισχύσουν οικονομικά το έργο του Οργανισμού, ενώ πρέπει να τονιστεί πρώτον, πως εργάστηκαν για αυτό επί οχτώ μήνες, 22 ποιητές του kithara.gr, 5 εικονογράφοι του ''Μικρού Πολυτεχνείου'' και 4εις μουσικοσυνθέτες και δεύτερον πως όλοι εργάστηκαν αφιλοκερδώς όπως και η εταιρεία που ανέλαβε την ψηφιοποίηση καθώς και την διανομή του (μέσω του συστήματος e-na) η planet interactive.
Παρακολουθείστε την παρουσιαση του, από εδώ http://kithara.gr/tv επιλογή από το on demand πηγαίνοντας στην χρονική στιγμή 02.14.35

ιανος 80.jpg Το εξώφυλλο του πρώτου μας βιβλίου ...


Την εκδήλωση στήριξαν εξ αρχής σημαντικές προσωπικότητες που βρέθηκαν ανάμεσα μας συμμετέχοντας ενεργά και μάλιστα σε ιδιαίτερους ρόλους.
Ανάμεσα μας βρέθηκαν: Καλλιόπη Βέττα, Γιώργος Μεράντζας, Γιάννης Υφαντης, Τάκης Ιωαννίδης, Άννα Μοσχονίδου, Νικόλας Κολοκοτρώνης, Νίκος Ρεπούλιος, Μάιρα Στυλιανού, Βαγγέλης Πανταζής, τα μέλη του θιάσου ΖΩ του Δήμου Ζωγράφου, ηθοποιοί: Γκαλτέμη Γωγώ, Λαμπράκη Κατερίνα και Παπαδοπούλου Ανθή, ο πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, Αυγερινός Ανδρέου και ο επίσημος χορηγός επικοινωνίας της Μουσικής Άμιλλας, Νίκος Γκαραβέλλας, Σημαντικές επίσης προσωπικότητες που δεν κατάφεραν παρ όλες τις προσπάθειες τους να βρεθούν εκεί, όπως η Πόπη Αστεριάδη, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Θάνος Καλλίρης. Η συμβολή και οι προσπάθειες τους ήταν και παραμένουν πολύτιμες.

Μαζί μας βρέθηκε, σε έναν ιδιαίτερο ρόλο για πρώτη της φορά, η κυρία Καλλιόπη Βέττα.
Είχε αναλάβει την κεντρική παρουσίαση της βραδιάς που έμοιαζε μα σκυταλοδρομία, καθώς λόγω των θεμάτων της εκδήλωσης, επιβάλλονταν επιμέρους παρουσιάσεις. Παρ όλη την αναμενόμενη κούραση, λίγο πριν το τέλος της βραδιάς, καθήλωσε το κοινό, ερμηνεύοντας, χωρίς την συνοδεία μουσικών, δυο τραγούδια αφιερωμένα στο ''Χαμόγελο του παιδιού''.
Παρακολουθείστε το από εδώ http://kithara.gr/tv επιλογή από το on demand πηγαίνοντας στην χρονική στιγμή 02.34.07


Νικόλας Κολοκοτρώνης
Ιδιαίτερα σημαντική η προλόγισή της, από τον Νικόλα Κολοκοτρώνη, ο οποίος είπε:
Είναι ένα σταυροδρόμι ιδιαιτέρων μουσικών ακουσμάτων,
ένα κράμα ηχητικών ιδεών με κοινό παρανομαστή την φωνή της.
Οι ερμηνείες της αποκαλύπτουν τις φωνητικές ικανότητές της και είναι απόλυτα αναγνωρίσιμες για την αισθαντική χροιά της, την ζεστασιά και τα έντονα συναισθήματα.
Σήμερα δηλώνει έμπρακτα την στήριξη της μετά την WWF, την UNICEF, την ''Διεθνή Αμνηστία''
σε κάθε νέο δημιουργό μέσω της ''Μουσικής Άμιλλας'', αλλά και στο Χαμόγελο του παιδιού.
Παρακολουθείστε το από εδώ http://kithara.gr/tv επιλογή από το on demand πηγαίνοντας στην χρονική στιγμή 02.33.01


Αποδεικνύοντας την πίστη της στις αξίες, στήριξε την προσπάθεια, ευχήθηκε να συνεχιστεί η προσπάθεια και γιατί όχι, να γίνει θεσμός ...
Παρακολουθείστε το από εδώ http://kithara.gr/tv επιλογή από το on demand πηγαίνοντας στην χρονική στιγμή 02.40.13

ΙΑΝΟΣ 5.JPG ιανος 50.JPG
Καλλιόπη Βέττα.
- Μπορούμε και πρέπει να στηρίξουμε όλοι, αληθινές και ουσιαστικές προσπάθειες όπως η σημερινή.




Στην παρουσίαση του μίλησαν οι: Νικόλας Κολοκοτρώνης, Νίκος Ρεπούλιος, Μάιρα Στυλιανού, Κατερίνα Τσανοπούλου,Λαγός Λάμπρος, Βασίλης Κοταράς.
ιανος 60.JPG ΙΑΝΟΣ 15.JPG ΙΑΝΟΣ 16.JPG
Ν. Κολοκοτρώνης Ν.Ρεπούλιος Μ.Στυλιανού

ΙΑΝΟΣ 70.JPG ΙΑΝΟΣ 71.JPG
Λ. Λαγός Β. Κοτσαράς
Το βιβλίο παρέδωσε ο κύριος Βασίλειος Κοταράς απο το kithara.gr και το παρέλαβε εκ μέρους του Οργανισμού η κυρία Κατερίνα Τσανοπούλου, υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου στο '' Το Χαμόγελο του Παιδιού''.


Κατερινα Τσανοπούλου. (υπ. Γραφείου Τύπου στο ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'')
- Σας ευχαριστούμε όλους ... Έχουμε ανάγκη από πρωτοβουλίες σαν την σημερινή ...